In het weekend van Vrijdag 03.07 tot Zondag 05.07.2015 bracht een delegatie van onze schutterij een bezoek aan de Schützenbruderschaft St.Sebastianus Geseke Duitsland .
Na een prettig onthaal op Vrijdag door de plaatselijke schutters werd eerst eventjes wat gedronken en kennis gemaakt met andere schutters ,verder werd er nog flink wat nagepraat over het bezoek van de schutters in Kerkrade aan het Bundesfest 2014 en aan ons schuttersfeest in 2015.
De Zaterdag begon met een heerlijk ontbijt bij Leutnant Andreas Hahnel en zijn vrouw Brigitte bedankt hiervoor.
De dag ging verder met optocht en heilige kerkdienst en natuurlijk het Koningsschieten.

En toen gebeurde het.
Met het schieten van de Eregasten op de Koningsvogel was eerst de Pastoor aan de beurt dan de Burgemeester toen Oberst friedel Bergmann deze schoot een vaatje naar beneden wat betekent dat hij met de eerst volgende jaarvergadering een vat bier van 50 liter mag uitgeven (op dit vaatje wilde ook John Rouschen schieten).
Toen werd gezegd dan schieten wij maar op de kroon op het hoofd van de vogel deze krijgt normaal tussen de 30 en 40 treffers.
Maar ja toen gebeurde het ongelofelijke John Rouschen gaat naar het geweer en paaaaaf kwam de kroon naar beneden de schrik was op vele gezichten af te lezen.
John werd op de schouders naar de feesthal gebracht met muziek van de plaatselijke Harmonie en flink bezongen door de aanwezige bezoekers, verder mag hij zich KronKönig 2015 noemen.
Het werd nog een heel gezellige avond.
Door dit voorval moesten wij nog een dag langer in Geseke blijven om alle punten van het programma af te werken die bij het amt van KronKönig hoort .
Ein danke schön an die Geseker Schützenbruderschaft St.Sebastianus für den tollen empfang.

John Rouschen – KronKönig van Schützenbruderschaft St.Sebastianus 1412 E.V Geseke