Unicum bij Sjutze-vrung Sjisse

Zaterdag 24 augustus 2020 j.l. vond op ons complex aan de Meuserstraat het traditionele Sjutzevrung-sjisse plaats. Een evenement waarbij de schutterij een welgemeend dankjewel tegen haar sponsoren en vrijwilligers zegt. Uiteraard wordt bij deze gelegenheid ook de kruisboog aangelegd. Deze keer om een opvolger/ster voor John Prevoo te bepalen. Dit jaar om 2 redenen heel speciaal; enerzijds waren liefst 5 leden van bevriende schutterij St. Sebastianus Schützenbrüderschaft uit Geseke (DLD) naar Haanrade afgereisd om dit evenement bij te wonen en anderzijds omdat er voor het eerst in de geschiedenis van het Sjutzevrung-Sjisse een vrouwelijke deelneemster met de titel aan de haal ging.

Het was een spannende en lange strijd want het duurde liefst 3,5 uur alvorens Tamara Arts definitief het lot van de vogel bezegelde en hem naar beneden schoot. Gevraagd naar waarom dit niet eerder gelukt was antwoorde Tamara: “Ik heb pas bij het voorlaatste schot vernomen dat het rode bolletje aan het einde van de boog in het driehoekje op het midden van deze moet vallen en dan beide samen op de vogel gericht dienen te zijn. Tja, als ik dat eerder geweten had…. “.

Aan voorzitter John Rouschen de eer Tamara te decoreren met de versierselen die bij dit unieke koninginneschap horen en te memoreren dat voor het eerst in de lange traditie van het Sjutzevrung-sjisse een vrouwelijke deelneemster met de eer was gaan strijken.

Aansluitend werd er nog een aantal uurtjes en op corona-proof wijze een gezellig drankje gedaan en genoten van de overheerlijke lekkernijen welke de dames van de schutterij bereid hadden en door onze ‘clubkok’ Leroy van Balkom heel professioneel klaargemaakt werden.

 

Unicum bij Sjutze-vrung Sjisse