Kruisboogschutterij St. Hubertus Haanrade , wordt door velen “terecht” benijd om hun accommodatie en ligging waarbij de schuttersweide en sjutsehuusje het middelpunt vormen.
Zo werd bijvoorbeeld het vereniginglokaal “sjutsehuusje” in eigenbeheer gebouwd en in 2000 feestelijk ingewijd.

 

 

 

Sinds 13 Mei 2006 ziet onze schietstang weer uit als nieuw
waarbij de schutters eigenhandig de 30 meter hoge stang geschuurd, gegrond en geverfd hebben waarna op 13 Mei de “Stang” met behulp van een kraanwagen op zijn, van oudsher , eigen plek is teruggeplaatst.

 

 

 

 

 

 

Onze pracht locatie

ligt in de nabijheid van de Duitse grens en is ook per auto uitermate goed bereikbaar.
Door de unieke ligging in het natuurgebied “Wormdal” overkomt velen het gevoel ondanks de nabijheid van de bewoonde wereld, dat men ver weg is van alle drukte en geluid welke de huidige tijd met zich meebrengt.
Verder is voldoende ruimte en comfort aanwezig in ons sjutsehuusje welke van alle moderne gemakken is voorzien.

Het vormt dan ook een idyllisch en harmonieus plaatje midden in de natuur tussen weiden en heuvels. Waarbij de rivier de Worm de natuurlijke grens vormt tussen Duitsland en Nederland, populieren en weilanden bieden bezoekers een mooi uitzicht en kleden onze schuttersweide mooi en natuurlijk aan.
Vanuit hier kan men van het beboste heuvelland aan Duitse en Nederlandse kant genieten

 

 

 

Tijdens diverse festiviteiten vullen door het hele jaar vrolijke klanken afkomstig vanaf de schietweide dit pracht plekje wier geschiedenis meer dan honderd jaar terug ligt.